Auto

Conducerea Suzuki România a fost preluată de fostul director de reţea al Toyota România

Conducerea Suzuki România a fost preluată de fostul...

Autor: Bogdan Alecu

02.10.2017, 12:02 1195

Nicoleta Gerea, fostul director de vânzări şi reţea al Toyota România, importatorul mărcilor grupului nipon pe piaţa locală, a preluat în vara acestui an conducerea Suzuki România, reprezentanţa locală a brandului japonez.

Anterior, timp de aproape zece ani, la conducerea Suzuki România s-a aflat Alin Radu. Nicoleta Gerea s-a aflat la conducerea departamentului de vânzări şi reţea al Toyota România timp de şapte ani, în timp ce în cadrul companiei a lucrat încă din iunie 2008, potrivit paginii sale de pe Linkedin. Ea a absolvit în 2012 un EMBA în cadrul WU (Vienna University of Economics and Business).

În primele opt luni ale acestui an vânzările Suzuki au crescut pe piaţa locală cu aproape 50% faţă de perioada similară a anului trecut, la peste 2.100 de maşini, cel mai bine vândut model fiind SUV-ul Vitara, cu 1.329 de unităţi, în urcare cu aproape 20%, acesta fiind totodată şi principalul concurent al Daciei Duster la nivel european. În ceea ce priveşte marca Toyota, aceasta a urcat cu 23,5% în primele opt luni, la 2.636 de unităţi.

Suzuki România a anunţat astăzi că a decis încetarea relaţiilor contractuale cu dealerul RS Sara Motors SA din Timişoara şi demarează procedurile pentru selectarea unui nou partener în zona de vest a ţării. Până la numirea unui nou partener în zona Timiş, utilizatorii produselor Suzuki vor primi servicii de cea mai bună calitate apelând la ceilalţi dealeri din reţeaua de dealeri autorizaţi Suzuki.

Motivul principal care a stat la baza acestei decizii îl reprezintă neîndeplinirea de către RS Sara Motors SA a standardelor de calitate în special în ceea ce priveşte gestionarea relaţiei cu clienţii, dar şi a reprezentării mărcii în plan local, precum şi neîndeplinirea altor obligaţii contractuale asumate faţă de Suzuki. Ca urmare a încetării relaţiei cu RS Sara Motors SA, reprezentanţa Suzuki din România a demarat procedurile pentru selectarea unui dealer nou pentru zona de vest a ţării care să asigure servicii la cele mai înalte standarde de calitate pentru clienţii Suzuki.

“Suzuki pune un accent foarte mare pe satisfacţia clienţilor săi, atât când vine vorba de calitatea produselor mărcii, cât şi în ceea ce priveşte serviciile oferite de dealeri. în urma analizării sesizărilor recente din partea clienţilor din Timişoara şi în urma unor încălcări ale prevederilor contractuale de către dealerul RS Sara Motors SA, în special în ceea ce priveşte standardele de calitate, am decis să reziliem contractul cu acest partener. Zona de vest a ţării este una extrem de importantă pentru Suzuki şi astfel am considerat necesar să acordăm RS Sara Motors SA un termen rezonabil pentru îndeplinirea în mod onorabil a tuturor obligaţiilor contractuale deja asumate faţă de clienţi. Totodată vom depune toate eforturile ca în cel mai scurt timp să avem un nou partener în Timişoara capabil să ofere toate serviciile Suzuki la cele mai înalte standarde de calitate, în linie cu valorile brand-ului Suzuki”, a spus Nicoleta Gerea, director general Suzuki România.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO