Auto

Consiliul Concurenţei investighează Volvo România pentru un posibil abuz de poziţie dominantă pe piaţa distribuţiei de piese originale pentru camioanele Renault Trucks. Ce propuneri a pus Volvo pe masă pentru a remedia situaţia

 Consiliul Concurenţei investighează Volvo România...

Autor: Roxana Rosu

22.08.2022, 13:58 406

Consiliul Concurenţei investighează Volvo România pentru un posibil abuz de poziţie dominantă pe piaţa distribuţiei de piese originale pentru camioane medii şi grele marca Renault Trucks, compania propunând două măsuri pentru eliminarea îngrijorărilor concurenţiale.

Autoritatea de concurenţă are suspiciuni că, în urma restrângerii concurenţei prin desfiinţarea reţelei de distribuţie selectivă a Renault Trucks, Volvo România ar putea abuza de poziţia sa dominantă prin aplicarea unor preţuri inechitabile/excesive pentru serviciile prestate.

În acest context, Volvo România propune eliminarea riscului practicării unor creşteri nejustificate ale preţurilor pieselor de schimb pentru camioanele marca Renault Trucks şi asigurarea accesului pe pieţele pe care activează compania în beneficiul altor agenţi economici concurenţi în condiţiile unor reguli de acces echitabile pentru toţi participanţii la aceste pieţe.

Astfel, Volvo România SRL va asigura accesul la piesele de schimb originala (OEM) Renault Trucks către reparatorii independenţi care doresc să desfăşoare activităţi de reparaţii şi întreţinere pentru camioanele marca Renault Trucks şi va acorda un discount specific pentru aceste produse.

 De asemenea, Volvo România îşi asumă obligaţia de a aplica doar creşteri justificate ale listei de preţuri pentru piesele de schimb OEM Renault Trucks care vor fi comercializate de societate în România către reparatorii independenţi, pe o perioadă determinată de timp.

Volvo România a preluat în 2013 şi importurile Renault Trucks, în contextul în care la nivel internaţional Renault Trucks este o divizie a Volvo Group.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO