Continental a investit 12 mil. euro în extinderea fabricii de componente electronice din Timişoara

20 apr 2017 Autor: Bogdan Alecu

Grupul Continental, cel mai mare producător de componente auto de pe piaţa locală, cu afaceri anuale de peste 2,3 miliarde de euro, a finalizat o investiţie de 12 mil. euro în extinderea producţiei şi depozitului fabricii de componente electronice din Timişoara, alături de o nouă clădire de birouri de peste 2.200 mp.

„Extinderea producţiei a fost necesară datorită numărului tot mai mare de produse pe care trebuie să le livrăm clienţilor. Fabrica a cunoscut o evoluţie impresionantă în cei zece ani de existenţă. Am început cu 200 de angajaţi în anul 2006 şi am ajuns la peste 1.300“, a declarat Ralf Luchs, directorul fabricii de componente electronice Continental.

În fabrica din Timişoara au fost produse milioane de instrumente de bord, display-uri şi unităţi de control al airbagului pentru modele precum Re­nault, BMW, Porsche sau Bentley şi Mercedes-Benz.

Compania Continental Automotive Systems re­cru­tează în prezent aproximativ 380 de oameni pentru fabrica de componente electronice şi centrul de cercetare şi dez­voltare de la Sibiu. Grupul Continental a investit în total peste 160 de milioane de euro în 2016, cele mai mari investiţii fiind realizate în Timişoara, Sibiu, Braşov şi Iaşi. În perioada 1999-2015 Continental a investit 1,1 miliarde de euro în activităţile din România.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 20.04.2017

 
Cuvinte cheie:
Continental
, timisoara
, componente
, electronice
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide