Auto

Continental a investit 12 mil. euro în extinderea fabricii de componente electronice din Timişoara

Continental a investit 12 mil. euro în extinderea...

Autor: Bogdan Alecu

20.04.2017, 00:05 391

Grupul Continental, cel mai mare producător de componente auto de pe piaţa locală, cu afaceri anuale de peste 2,3 miliarde de euro, a finalizat o investiţie de 12 mil. euro în extinderea producţiei şi depozitului fabricii de componente electronice din Timişoara, alături de o nouă clădire de birouri de peste 2.200 mp.

„Extinderea producţiei a fost necesară datorită numărului tot mai mare de produse pe care trebuie să le livrăm clienţilor. Fabrica a cunoscut o evoluţie impresionantă în cei zece ani de existenţă. Am început cu 200 de angajaţi în anul 2006 şi am ajuns la peste 1.300“, a declarat Ralf Luchs, directorul fabricii de componente electronice Continental.

În fabrica din Timişoara au fost produse milioane de instrumente de bord, display-uri şi unităţi de control al airbagului pentru modele precum Re­nault, BMW, Porsche sau Bentley şi Mercedes-Benz.

Compania Continental Automotive Systems re­cru­tează în prezent aproximativ 380 de oameni pentru fabrica de componente electronice şi centrul de cercetare şi dez­voltare de la Sibiu. Grupul Continental a investit în total peste 160 de milioane de euro în 2016, cele mai mari investiţii fiind realizate în Timişoara, Sibiu, Braşov şi Iaşi. În perioada 1999-2015 Continental a investit 1,1 miliarde de euro în activităţile din România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO