Auto

Continental a investit 150 mil. Euro în România în 2021, nivel ţintit şi în 2022

Continental a investit 150 mil. Euro în România în...

Autor: Bogdan Alecu

17.03.2022, 11:23 223

Continental a făcut investiţii de aproximativ 150 de milioane de euro în 2021, continuând demersurile din ultimii ani, în care a investit în echipamente de ultimă generaţie şi în crearea de noi tehnologii pentru sectorul automotive.

„Angajaţii noştri creează valoare, iar munca lor este vizibilă în toate activităţile pe care le întreprindem. Continental are încredere în oameni, în experienţa lor, în abilităţile lor şi investeşte în viitorul acestora. Ne poziţionăm strategic pentru dezvoltarea de tehnologii inovative şi fabricarea de produse pentru viitorul autovehiculelor. Ieşim, astfel, câştigători din procesul curent de transformare din domeniul automotive, datorită digitalizării pe care Continental o implementează în industrie, vitezei cu care se adaptează schimbărilor, modului durabil de a-şi desfăşura activitatea şi schimbului tehnologic într-un mediu tot mai competitiv. Centrele de cercetare şi dezvoltare din ţară, pe care le-am extins în ultimii ani, precum şi unităţile de producţie susţin dezvoltarea şi fabricarea de noi tehnologii şi produse care transformă industria automotive într-un spaţiu de inovare continuă”, a spus Christian von Albrichsfeld, Head of Country Continental România.

Investiţiile din 2021 au reprezentat un nou pas spre o mobilitate şi mai modernă, mai sigură, mai conectată, mai convenabilă, mai inteligentă, mai sustenabilă şi capabilă să ofere soluţii provocărilor din industrie. Produse şi tehnologii pentru maşini cu un nivel tot mai avansat de conducere asistată şi automatizată, care oferă experienţe remarcabile utilizatorului, precum şi cele care vizează zona de siguranţă atât a pasagerilor, cât şi a celorlalţi participanţi la trafic reprezintă tot atâtea direcţii în care echipele din Iaşi, Sibiu, Nădab, Carei şi Timişoara (Anvelope, Automotive şi ContiTech) lucrează în echipe internaţionale pentru a da o nouă formă viitorului.

Anvelope de ultimă generaţie, curele de transmisie, conducte de aer condiţionat din aluminiu, furtunuri pentru inducţia aerului, precum şi de încălzire/ răcire, produse şi tehnologii electronice de siguranţă pasivă şi activă, radare şi senzori, instrumentare de bord, unităţi electronice şi tehnologii inovative software, atât pentru industria automotive, cât şi pentru oraşele inteligente, toate acestea fac parte din proiecte la care lucrează echipele din România.

Compania a încheiat anul 2021 cu peste 17.500 de angajaţi în România. Diferenţa faţă de numărul de angajaţi înregistrat la finalul anului precedent (peste 20.100 la final de 2020) o reprezintă finalizarea procesului care a vizat dezlipirea diviziei Powertrain de grupul Continental, transformată în compania Vitesco Technologies, listată la bursă in 2021.

„Colegii noştri sunt cei care pun viitorul în mişcare şi ne oferă creşterea care ne clasează în fruntea companiilor tehnologice din industrie. Reuşim să facem acest lucru printr-o reorganizare eficientă a activităţii companiei. Totodată, continuăm trendul din ultimii ani, reuşind să atragem specialişti şi experţi, atât în centrele de cercetare şi dezvoltare, cât şi în unităţile de producţie. Şi în acest an ne dorim să urăm «Bun venit!» unui număr considerabil de angajaţi şi un «Mulţumesc» pentru întreg efortul depus până acum tuturor colegilor noştri”, a adăugat Lucia Brădean-Iliescu, Head of Country Human Relations Continental România.

Pentru 2022, Continental Romania are planificate investiţii în valoare comparabilă cu cele de anul trecut, atât în ceea ce priveşte extinderea sediilor, cât şi în noi echipamente pentru centrele de inginerie şi pentru fabricile de anvelope, de componente electronice şi ContiTech din ţară.

Continental dezvoltă tehnologii şi servicii inovatoare pentru mobilitatea sustenabilă şi interconectată a oamenilor şi a bunurilor acestora. Compania cu profil tehnologic fondată în 1871 oferă soluţii sigure, eficiente, inteligente şi accesibile pentru autovehicule, maşini, trafic şi transport. Continental a realizat în 2021 o cifră preliminară de afaceri de 33,8 miliarde de euro şi are în prezent peste 190.000 de angajaţi în 58 de ţări şi pieţe. În 2021, compania aniversează 150 de ani de la înfiinţare.

În perioada 1999 - 2021 Continental a investit peste 2 miliarde de euro în activităţile din România. Toate cele trei domenii de activitate ale companiei sunt reprezentate în România. Continental deţine şase unităţi de producţie şi patru centre de inginerie în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab şi Iaşi. Compania are un centru de distribuţie a anvelopelor în Bucureşti. La finalul anului 2021, Continental avea peste 17.500 de angajaţi, din care peste o treime reprezentată de ingineri şi informaticieni şi va continua să angajeze în funcţie de viitoarele proiecte.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO