Auto

Continental cumpără o fostă platformă industrială din Timişoara pentru extindere

Continental cumpără o fostă platformă industrială...

Autor: Bogdan Alecu

26.07.2018, 00:07 2160

Continental Automotive Pro­ducts, compania producătoare a an­ve­lopelor Continental la Timişoara, a cumpărat fosta platformă industrială UMT din Timişoara pentru a optimiza costurile cu logistica şi depozitarea produselor finite.

Grupul Continental a achi­zi­ţionat 32 de hectare de teren de la grupurile de firme UMT şi Prompt, teren care reprezintă ma­joritatea fostei platforme in­dustriale UMT din Timişoara.

Potrivit estimărilor ZF, valoa­rea tranzacţiei se ridică la peste 40 mil. euro, având în ve­dere un preţurile la terenuri în zona respectivă. Această achiziţie de teren va ajuta com­pania să îşi extindă capacitatea de de­pozitare a produsului finit şi să îşi optimizeze costurile generale de logistică.  

De cele mai multe ori vechile plat­forme industriale au fost achiziţionate de dezvoltatori imobiliari care au dez­voltat în locul lor proiecte comerciale, de birouri sau rezidenţiale.

În cei 18 ani de activitate la Timi­şoara, Continental a investit peste 460 mil. euro în fabrica sa de anvelope şi a creat peste 2.500 de locuri de muncă. Continental Anvelope Timi­şoa­ra a produs şi livrat, până în prezent, 200 de milioane de anvelope clienţilor din Europa şi din întreaga lume.

Cel mai mare producător de com­po­nente auto din România s-a apropiat de un total de 20.000 de angajaţi şi a în­registrat în 2017 o creştere a busi­nes­sului de cel puţin 15%, depăşind 3 mi­liarde de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO