Auto

Coronavirusul loveşte din nou piaţa aeriană: Compania Blue Air a anunţat reducerea numărului de curse spre şi dinspre Italia

Coronavirusul loveşte din nou piaţa aeriană: Compania Blue Air a anunţat reducerea numărului de curse spre şi dinspre Italia

Autor: Departamentul Economic

04.03.2020, 18:38 292

Blue Air a anunţat, miercuri, că din luna martie şi până la începutul lui aprilie reduce numărul de curse spre şi dinspre Italia, ca urmare a scăderii cererii, pe fondul răspândirii virusului Covid-19 şi a măsurilor de carantină impuse pasagerilor care vin din mai multe oraşe italiene.

Blue Air anunţă că îşi redimensionează numărul de curse spre destinaţiile din Italia, în funcţie de cererea actuală.

Potrivit reprezentanţilor companiei, măsura a fost luată în contextul răspandirii COVID-19 şi a instalării carantinei pentru pasagerii ce călătoresc în şi dinspre mai multe oraşe din Italia, având ca şi consecinţe scăderea cererii numărului de bilete şi creşterea numărului de neprezentări ale pasagerilor la îmbarcare.

Măsura se aplică din martie şi până la începutul lunii aprilie 2020.

„Blue Air se confruntă cu o scădere semnificativă a cererii de zbor pe rutele din Italia, ceea ce ne-a determinat să redimensionăm numărul de curse pe aceste rute. Monitorizăm permanent evoluţia situaţiei şi încercăm să reducem cât mai mult impactul asupra pasagerilor noştri, menţinând operaţiunile la un nivel optim, adaptat nevoilor de călătorie”, a declarat Oana Petrescu, CEO Blue Air.

Pasagerii care au rezervări de zboruri în acest interval şi sunt afectaţi de această măsură vor fi informaţi şi li se vor oferi alternative, mai anunţă reprezentanţii companiei.

Aceştia susţin că la bordul aeronavelor se implementează măsuri suplimentare de siguranţă împotriva raspândirii Covid-19. Printre acestea se numără verificarea funcţionării corecte a sistemelor de filtrare a aerului, dezinfectarea, prin nebulizare, a aeronavelor, oferirea de şerveţele cu alcool, măşti şi gel dezinfectant pasagerilor şi echipajelor.

AFACERI DE LA ZERO