Auto

Creatorul modelului Porsche 911 a murit la vârsta de 76 de ani

Creatorul modelului Porsche 911 a murit la vârsta de 76 de ani

Autor: Florin Badescu

06.04.2012, 10:53 1348

Ferdinand Alexander Porsche, nepotul fondatorului uzinelor germane Porsche şi creatorul celebrului model de automobil sport Porsche 911, a murit joi, la vârsta de 76 de ani, au anunţat reprezentanţii companiei germane, citaţi de AFP.

"Deplângem moartea lui Ferdinand Alexander Porsche", a declarat patronul grupului, Matthias Müller.

"În calitate de autor al modelului Porsche 911, el a creat în compania noastră un nou design, care marchează încă şi astăzi maşinile noastre sport. Filosofia sa despre designul de calitate reprezintă pentru noi o moştenire pe care vom continua să o preţuim în viitor", a adăugat el.

Grupul german se află în prezent la cea de-a şaptea generaţie a modelului 911 şi a lansat, în ianuarie, la Detroit, cea mai recentă versiune cabriolet a acestui model sport.

Născut pe 11 decembrie 1935, la Stuttgart, Ferdinand Alexander Porsche, cel mai mare dintre cei patru copii ai lui Ferdinand Porsche, zis "Ferry", la rândul său fiu al fondatorului mărcii germane, a murit joi la Salzbourg.

Ferdinand Alexander Porsche a preluat conducerea departamentului de design al mărcii germane în anul 1961 şi a creat modelul 911, care, lansat în 1963, a reprezentat începutul unei noi epoci pentru constructorul de automobile sport german.

Iniţial, Porsche 911 trebuia să se numească 901, dar, întrucât constructorul francez Peugeot obţinuse licenţa pentru denumirile alcătuite din trei cifre şi cu cifra zero aflată la mijloc, firma germană a decis să schimbe numărul ataşat noului său model.

În anii 1970, Ferdinand Alexander Porsche s-a aflat şi la originea strategiei de diversificare a mărcii germane, prin lansarea unor accesorii de modă, precum ceasuri, ochelari şi rechizite de birou.

AFACERI DE LA ZERO