Auto

Creşterea uzinei Ford de la Craiova atrage investiţii în platforme industriale în Dolj

Laurenţiu Duică, director industrial agency în cadrul Colliers International Ro­mânia.

Laurenţiu Duică, director industrial agency în cadrul Colliers International Ro­mânia.

Autor: Bogdan Alecu

29.05.2019, 00:07 2551

Primul dezvoltator care anunţă un proiect logistic în proximitatea uzinei Ford este Element Industrial.

Lansarea în producţie a viitorului SUV Ford Puma în a doua parte a acestui an şi creşterea producţiei efective a uzinei din Craiova spre 250.000 - 300.000 de maşini anual au atras atenţia dezvoltatorilor de proiecte logistice.

Ford va recruta în 2019 cel puţin 1.700 de noi salariaţi pentru a ajunge la peste 6.000 la Craiova, în timp ce în Marea Britanie ame­ricanii vor renunţa la 550 de oameni, iar în Germania va reduce numărul cu 5.000.

„Din calculele noastre, la Craiova există cerere pentru cel puţin 30.000 - 40.000 mp de spaţii logistice în următoarele 9-12 luni. Creşterea producţiei uzinei Ford atrage proiecte logistice“, a spus Laurenţiu Duică, director industrial agency în cadrul Colliers International Ro­mânia.

Primul dezvoltator care anunţă un proiect logistic în proximitatea uzinei Ford este Element Industrial, com­panie controlată de Ionuţ Dumitrescu şi Muler Onofrei.

Element Industrial va construi un parc logistic de 60.000 mp la Craiova, o investiţie totală de 35 mil. euro. Compania va construi proiectul industrial pe un teren de 11 hectare, în apropiere de uzina Ford şi centura de sud a oraşului, cu acces direct la E 70. Intenţia dezvoltatorului este de a livra în trei faze ELI PARK Craiova, un parc logistic de an­vergură pentru zona de sud-vest a ţării.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO