Auto

Cristian Prichea, Spark Car Sharing: Am ajuns la 800 de curse pe zi în Bucureşti

Cristian Prichea, country manager Spark Car Sharing.

Cristian Prichea, country manager Spark Car Sharing.

Autor: Bogdan Alecu

10.03.2023, 11:00 333

Taxarea parcării pentru car sharing contravine trendului de electrificare din întreaga Europă.

Spark Car Sharing, serviciul prezent în România, Bulgaria şi Lituania are planuri de extindere în Bucureşti, dar reprezentanţii companiei sunt de părere că taxarea parcării pentru maşinile de car sharing duce la scumpirea ser­vi­ciului şi nu este în aceeaşi di­recţie precum Uniunea Euro­peană. SPARK România are o flotă exclusiv electrică formată din 400 de maşini. Din porto­foliu fac parte cinci modelele Dacia Spring, Škoda CityGO, Renault Zoe şi două modele pre­mium, Nissan Leaf şi BMW i3.

„Din totalul flotei, scă­zând în medie vehiculele aflate în proces de servisare rămâ­nem cu o flotă activă de apro­ximativ 400 vehi­cu­le. Dintre acestea, media de utilizare zilnică este între 70 şi 100 ve­hicule aflate în perma­nen­tă mişcare. Din punct de vedere al utilizatorilor putem calcula o medie de 800 curse pe zi sau, luând în calcul sezonali­ta­tea, până la 25.000 curse lunar“, a explicat Cristian Prichea, country manager, Spark Car Sharing.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO