Auto

Criza coronavirusului în transporturi: Vânzările de roviniete au scăzut cu 25% săptămâna trecută

Criza coronavirusului în transporturi: Vânzările de...

Autor: Răzvan Botea

31.03.2020, 20:11 178

Vânzările de roviniete au scăzut cu 25% săptămâna trecută pe fondul măsurilor implementate de autorităţi. Scala Assistance, distribuitor CNAIR, care operează şi platforma online de vânzare de roviniete Roviniete.ro, a înregistrat în luna martie o reducere cu 10% a vânzărilor de roviniete, anunţă compania.

„Contracţia cea mai puternică s-a înregistrat în categoria vehiculelor de transport persoane, unde scăderea din ultima săptămână din martie este de aproape -80%, în timp ce dinamica pentru autoutilitare şi transport marfa a fost de -15%. Pentru categoria autoturismelor, scăderea la nivelul aceleiaşi perioade  a fost de -40%”, scriu reprezentanţii companiei.

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunţat zilele trecute că valabilitatea rovinietei nu se prelungeşte automat în perioada stării de urgenţă, ca atare cei care se deplasează cu autovehiculule trebuie să achite această taxă. Ca urmare a restricţiilor de circulaţie, numărul de roviniete emise după declanşarea stării de urgenţă a scăzut.

„La punctele fizice de vânzare a rovinietelor prin sistemul dezvoltat de Scala Assistance, în primele două săptămâni din martie s-au înregistrat creşteri uşoare (10% şi respectiv 6%) faţă de aceleaşi perioade ale 2019. Ultimele două săptămâni au adus însă scăderi considerabile, de -15% în săptămâna 15-21 martie şi respectiv -33% în săptămâna 22-28 martie”, mai scriu reprezentanţii Scala Assistance.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO