Auto

Criza începe să se instaleze în economie. Din cauza cererii scăzute, Dacia retrimite 1.000 de oameni în şomaj tehnic de la Uzina Mecanică şi de Presaj. Pe de altă parte, conducerea spune că vrea să majoreze producţia în iunie

Criza începe să se instaleze în economie. Din cauza...

Autor: Bogdan Alecu

06.06.2020, 11:23 13031

Uzina Mecanică şi de Presaj a Automobile Dacia trimite circa 1.000 din angajaţi în şomaj tehnic din cauza evoluţiei cererilor de pe piaţa auto europeană, însă compania declară că are în plan o nouă majorare a producţiei de maşini.

"Din 11 mai, activitatea celor două uzine se desfăşoară în trei echipe, adaptând-o cererii comerciale. La sfârşitul lunii mai, cadenţa de fabricaţie a fost de 1.200 de vehicule pe zi, iar în cursul lunii iunie, este prevazută creşterea acesteia, la 1.300 de vehicule pe zi", au spus oficialii Group Renault România.

Industria auto a fost afectată odată cu declanşarea crizei sanitare şi în România, încă din luna februarie, când a fost înregistrat primul caz de infecţie cu COVID – 19 în ţară.

"Activitatea de fabricaţie pe platforma industrială Dacia de la Mioveni a fost suspendată şi reluată gradual, începând din 21 aprilie, în acord cu partenerii sociali, prioritizând condiţiile de igienă şi securitate pentru protejarea sănătăţii angajaţilor noştri", au subliniat oficialii companiei.

Uzina Dacia a reluat pe bază de voluntariat începând cu data de 21 aprilie, iar pe 4 mai a reluat producţia de maşini, în două schimburi. La începutul lunii mai au demarat cu 700 de maşini pe zi, iar la jumătatea lunii au crescut la 950 de maşini pe zi. Uzina deja a ajuns la 1.200 de maşini pe zi, iar planul este de a continua creşterea spre 1.400 de unităţi pe zi, însă acest lucru depinde şi de evoluţia pieţei auto europene, estimată să scadă în acest an cu cel puţin 20% faţă de 2019.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO