Auto

Criza nu iartă pe nimeni în industria auto: Tesla taie salariile tuturor angajaţilor şi trimite o parte din muncitori în concediu fără plată

sursa foto: Hepta

Autor: Alex Ciutacu

08.04.2020, 10:03 8094

Compania americană Tesla va tăia salariile tuturor angajaţilor şi va trimite în concediu neplătit toţi muncitorii plătiţi cu ora, până în data de 4 mai, când compania intenţionează să reia producţia de maşini electrice, conform unui e-mail trimis către mai mulţi angajaţi, citat de CNBC.

Tăierile de salarii sunt temporare şi vor fi menţinute până la finalul celui de-al toilea trimestru, adică luna iunie.

Măsurile de carantină aplicate de autorităţi pentru a limita răspândirea virusului au forţat compania de maşini electrice a miliardarului Elon Musk să oprească producţia la facilitatea de asamblare principală din Fremont, California.

Decizia Tesla vine după raportul pe primul trimestru al Tesla, care a mulţumit investitorii – compania a livrat circa 88.400 de vehicule şi a produs 103.000 în primele trei luni ale anului, depăşind estimările revizuite.

Cu toate acestea, Tesla nu a retras încă previziunile pentru 2020, în care spune că va „depăşi uşor” nivelul de 500.000 de vehicule livrate pentru acest an.

Săptămâna trecută, Tesla a informat agenţiile de recrutare că va înceta toate contractele de muncă temporar – ceea ce a lăsat sute de angajaţi temporari fără loc de muncă.

Citiţi AICI ediţia ZF E-paper de joi

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO