Auto

Cu un buget de transformare digitală de 27 miliarde de euro, Volkswagen bate palma cu Microsoft pentru a dezvolta mai rapid vehicule autonome

Cu un buget de transformare digitală de 27 miliarde de...

Autor: Alex Ciutacu

11.02.2021, 08:41 172

Nemţii de la Volkswagen şi americanii de la Microsoft au decis să extindă parteneriatul care include utilizarea tehnologiei cloud a gigantului software pentru a accelera dezvoltarea de vehicule autonome, potrivit Bloomberg.

Noua divizie software de la Volkswagen va construi o platformă în cloud împreună cu Microsoft care ar trebui să simplifice procesele de dezvoltare şi să permită o integrare mai rapidă a tehnologiei în flota dezvoltată de companie, a anunţat producătorul german, joi.

„Ca parte din transformarea grupului Volkswagen într-un furnizor de mobilitate digitală încercăm constant să sporim eficienţa în ceea ce priveşte dezvoltarea de software”, a declarat Dirk Hilgenberg, director al diviziei Car.Software a producătorului german.

Cel mai mare producător auto din Europa are un buget de 27 de miliarde de euro pentru investiţii în operaţiuni digitale până în 2025 şi plănuieşte să majoreze cota de soluţii software dezvoltate in-house de la 10% la 60%.

Volkswagen a încheiat iniţial un parteneriat cu Microsoft în 2018 pentru o soluţie cloud care ar trebui să conecteze viitoarele vehicule autonome, iar aceasta ar urma să fie utilizată în primele teste pe parcursul acestui an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO