Auto

Cum ar fi: Un proiect propune ca şoferii să îşi aleagă perioada aplicării sancţiunii în cazul suspendării permisului auto

Cum ar fi: Un proiect propune ca şoferii să îşi...

Autor: Alex Ciutacu

16.03.2019, 11:00 444

Şoferii care rămân fără permis după ce au încălcat legea şi-ar putea alege singuri perioada în să fie aplicată sancţiune, în conformitate cu un nou proiect legislativ semnat de doi deputaţi ALDE şi depus miercuri la Senat pentru dezbatere.

Proiectul este semnat de Băişanu Ştefan-Alexandru şi Mocanu Adrian, doi dintre cei trei deputaţi care au depus săptămâna aceasta la Senat proiectul prin care se cere desfiinţarea ASF-ului şi întoarcerea la fostele instituţii de supraveghere.

„Prezenta iniţiativă legislativă vizează suspendarea permisului auto, în cazul în care conducătorul auto poate să îşi aleagă perioada suspendării, potrivit faptei contravenţionale pe care a săvârşit-o. Excepţie de la cele spuse mai sus o fac faptele deosebit de grave, care prezintă un pericol social, fiind săvârşite cu vinovăţie şi care sunt prezentate de legea penală şi sunt pedepsite de aceasta – infracţiuni”, se precizează în expunerea de motive.

Astfel, iniţiatorii legii susţin că această modificare i-ar ajuta pe cei care îşi pierd permisul pentur o „încălcare minoră a unei reguli” şi rămân fără loc de muncă.

„Totodată, prevederile prezentei iniţiative legislative vin în ajutorul şoferilor profesionişti şi nu numai, care se aleg cu suspendarea permisului de conducere iar pentru o încălcare minoră a unei reguli de circulaţie nu mai pot lucra şi rămân <<fără pâine>>. Sunt de părere că la nivel national avem o problemă mare legată de suspendarea permiselor de conducere ale şoferilor”, scrie deputatul ALDE Băişanu Ştefan-Alexandru, într-o expunere de motive semnată şi de deputatul Mocanu Adrian.  

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO