Auto

Cum arată cea mai nouă maşină din colecţia lui Ion Ţiriac - Range Rover Autobiography Ultimate Edition, o maşină pentru oameni "cu posibilităţi"

Cum arată cea mai nouă maşină din colecţia lui Ion Ţiriac - Range Rover Autobiography Ultimate Edition, o maşină pentru oameni "cu posibilităţi"

Range Rover Autobiography

Autor: Bogdan Alecu

20.05.2011, 14:15 17275

Colecţia de automobileexclusiviste a fostului tenismen Ion Ţiriac, care controleazăGrupulŢiriac, cu afaceri în industria auto, imobiliare, banking şiaviaţie a fost completată săptămâna aceasta de un nou Range RoverAutobiography Ultimate Edition, automobil realizat într-o ediţielimitată la 500 de unităţi, considerat a fi cel mai luxos RangeRover realizat vreodată.

Spre deosebire de un Range Rover "de serie", ediţia limitată vinecu două scaune independente în spate, separate de o consolă careincorporează măsuţe pentru laptop şi un frigider. Două iPaduri suntamplasate pe spatele scaunelor din faţă, pentru a completa imagineaexclusivistă a noului model.

Luxul este prezent inclusiv în portbagaj, unde designerii au optatpentru lemn de tec şi inserţii de metal şi piele, pentru a amintiproprietarului de un iaht de lux. De asemenea, pentru interior s-aoptat pentru matariale de cea mai înaltă calitate precum pielenaturală Oxford şi inserţii de furnir de esenţă nobilă.

Disponibil în două culori,Roussillon Red şiOtago Stone,Autobiography Ultimate Edition vine cumânere de uşi în culoarea caroseriei, o grilă a radiatoruluispecială precum şi prize de aer laterale.

Cum era de aşteptat, gama motorizărilor este alcătuită din douăpropulsoare de top - dieselul de 4,4 litri TDV8 sau motorul pebenzină de 5,0 litri V8 supraalimentat. Primul dezvoltă 313 CP şi700 Nm, suficient pentru o acceleraţie de la 0 la 100 km/h în 7,5secunde, în timp ce al doilea dezvoltă 510 CP şi 625 Nm - valoricare îi permit să sprinteze de la 0 la 100 km/h în 5,9secunde.

În condiţiile în care un Range Rover Autobiography are un preţ depornire de 120.000 de euro în cazul versiunii diesel şi 133.000 deeuro cu TVA pentru benzină, Ultimate Edition se poate apropia chiarde pragul de 200.000 de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO