Auto

Cum arată ediţia limitată de 500 de Dacii Pick-up modificate la Câmpulung. Galerie FOTO

Duster Pickup

Duster Pickup

Autor: Bogdan Alecu

07.10.2014, 15:06 4424

Automobile Dacia a livrat primele zece automobile Duster Pick-up către Petrom, parte a unui contract ce vizează livrarea a 500 de maşini până la sfârşitul anului viitor, potrivit datelor companiei. Modelele Duster Pick-up au la bază versiunea 4x4 cu motor diesel 1,5 dCi 110 CP şi sunt transformate în pick-upuri de carosierul Romturingia din Câmpulung Muscel. În urma modificării, maşina dispune de o benă de 1,7 metri lungime şi poate transporta 450 kg. Sarcina utilă este limitată de faptul că maşina dispune în continuare pe puntea spate de arcuri elicoidale, şi nu de arcuri "foi" aşa cum au pick-upurile proiectate din fabrică.

În total, Romturingia a modificat peste 18.000 de vehicule Dacia şi Renault în ultimii 17 ani, iar cel cu privire la Duster este cel mai important la care au colaborat. Proiectul Duster Pickup a demarat în urmă cu doi ani, iar la proiect au participat atât Renault Technologie Roumanie, centrul de inginerie al grupului din România, cât şi Petrom şi Dacia. În prezent flota Petrom include mai multe sute de automobile pick-up Nissan Navara.

"Acest model de ne va ajuta să reducem costurile cu 25% pentru flota actuală. Noi anual efectuăm peste 1.500 de reparaţii capitale şi 11.000 de intervenşii la cele 9.000 de sonde pe care le avem în România, cele mai multe amplasate în zone dificile de teren", a spus Gabriel Selischi, membru al directoratului OMV Petrom.

Maşinile nu au fost achiziţionate direct de Petrom, ci sunt închiriate în regim de leasing operaţional prin intermediul companiei Leaseplan. Valoarea totală a contractului nu a fost comunicată oficial.

Duster Pick-up va fi disponibilă şi pentru alţi clienţi, fiind mai multe discuţii în derulare, potrivit lui Nicolas Maure, directorul general al Dacia, dar nu va fi produsă în serie la uzina Dacia. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO