Auto

Cum arată KiraVan, cea mai spectaculoasă rulotă construită până acum. Galerie FOTO

KiraVan

KiraVan

Autor: Iulian Dnistran

21.08.2014, 15:41 1989

KiraVan este o maşinărie gândită pentru a merge oriunde în confort suprem şi care, surprinzător sau nu, nu a fost comandată de o companie care vrea să caute petrol la Polul Nord, ci este proiectul inventatorului american Bran Ferren, scrie Pro Motor.

Povestea minunăţiei cu şase roţi numită KiraVan începe în anul 2010, când s-a născut Kira – fiica lui Ferren. Atunci, spune antreprenorul pe site-ul oficial al proiectului, a apărut ideea creării unui vehicul cu care se poate merge aproape oriunde şi care poate fi folosit la producţia de filme sau la cercetări ştiinţifice. 

Fiica lui, Kira – care a dat şi numele creaturii cu şase roţi, trebuia să se simtă în siguranţă şi să aibă spaţii de joacă în interior. Iar acum, la patru ani de la începerea proiectării, KiraVan este aproape gata.

Baza vehiculului este reprezentată de un Mercedes-Benz Unimog U500NA care a fost modificat din cap până-n picioare. Cu alte cuvinte, motorul diesel produce 260 CP şi un cuplu maxim de 949 Nm, iar şasiul a fost alungit şi ranforsat. Deasupra a fost montată o cabină dublă făcută la comandă, iar în spate a fost ataşată o remorcă. Dar nu orice remorcă…

Citiţi mai mult şi vedeţi mai multe fotografii pe www.promotor.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO