Auto

Cum arata modelele de competitii ale Mercedes-Benz care concureaza cu Dacia Duster in Maroc - GALERIE FOTO

Cum arata modelele de competitii ale Mercedes-Benz care concureaza cu Dacia Duster in Maroc - GALERIE FOTO
23.03.2010, 13:50 43

Daimler AG va trimite in cadrul raliului Aicha des GazellesRally un Mercedes-Benz Viano 4Matic, unde va concura impotrivamodelului Dacia Duster. Constructorul autohton este la cea de-adoua competitie la care participa cu Duster dupa Trophee Andros,unde SUVul condus de Alain Prost, s-a clasat pe locul doi, dupaSkoda Fabia.

"Dacia Duster va participa, intre 15 si 28 martie, la RallyeAïcha des Gazelles din Maroc", o incercare prin dunele din Saharasi peisajul stancos din Muntii Atlas.

Astfel la bordul lui Duster se vor afla doua angajate Renaultcare au lucrat la dezvoltarea lui Duster, Isabelle Charles siNathalie Descout.

Modelele pe care le vor folosi nu mai poarta amprentaRenaultSport, ca in cazul participarii din Trophee Andros, ci suntfoarte apropiate de setarile de serie, "fiind vorba de motorizarile1.5 dCi de 85 CP cu tractiunea standard 4x4". In plus acest modelprimeste doar garda la sol mai inalta cu 20 mm, pneuri speciale,scuturi mai zdravene si roll cage.

Marocul este o piata foarte prospera pentru Renault, Logan fiindcel mai bine vandut automobil nou, deci este nevoie de o campanieserioasa pentru a introduce publicului modelul Duster. La RallyeAïcha des Gazelles, participa echipaje cat mai diverse, "anultrecut la categoria tot-teren castigand un echipaj pe un ToyotaLand Cruiser, iar la categoria SUV/crossover, unde se va incadra siDuster, a castigat un echipaj cu Mercedes-Benz Viano". Suntemcuriosi cum se va descurca Duster in aceasta inedita expeditie.

"Raliul Aicha des Gazelles 2010" este organizat de femei pentrufemei si se desfasoara sub patronajul regelui Marocului. Vorparticipa 30 de state, majoritatea africane. Ruta se intinde pe odistanta de 2.500 de kilometri si vor exista sapte etape. Spredeosebire de alte competitii de acest gen, conditia esentiala aconcursului Rally des Gazelles este navigarea folosind doar harti,coordonate si o busola - fara suport GPS.

In plus, nu este vorba de premierea celei mai rapide echipe, cimai degraba de reusita echipei de a gasi cea mai scurta ruta, intrepunctele de control pe parcursul competitiei, in timpul avut ladispozitie. Vor exista si penalizari in cazul in careparticipantele vor devia de la directia stabilita, daca vorinterveni cereri de asistenta tehnica sau daca vor fi omise unelepuncte de control. In timpul celor doua etape de maraton, echipelepetrec noptile in desert. Asitenta reciproca reprezinta una dintreparticularitatile acestui raliu, existand si un scop umanitar.Toate castigurile vor fi directionate catre o fundatie de caritatece urmareste sustinerea unor clinici mobile, a unor orfelinate siconstructia unor fantani in Maroc. De asemenea,"gazelele" aduc, infiecare an in Maroc, tone de articole donate, pe care le impart peparcursul evenimentului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO