Auto

Cum arată Sarmizegetusa, cel mai nou avion intrat în flota Tarom. VIDEO

Autor: Petriana Condrut, Liviu Dadacus

24.05.2017, 11:44 3165

Avionul Boeing 737-800, achiziţionat recent şi numit “Sarmizegetusa”, este prezentat miercuri dimineaţa oficialităţilor, printre cei prezenţi la eveniment fiind premierul Sorin Grindeanu, miniştrii Transporturilor şi Internelor, dar şi Liviu Dragnea şi ambasadorul Hans Klemm.

Ministrul Transporturilor a semnat în urmă cu două săptămâni contractul de achiziţie a două aeronave Boeing 737-800 New Generation pentru flota Tarom.

Unul dintre avioane a ajuns miercuri, la evenimentul de pe Aeroportul Henri Coandă participând premierul Sorin Grindeanu, miniştrii Transporturilor şi Internelor, preşedintele PSD Liviu Dragnea, dar şi ambasadorul SUA la Bucureşti, Hans Klemm.

”Tarom e o companie de mândrie naţională. Şi vrem nu doar să îşi revină, ci să devină o companie de referinţă. Sper ca Ministrul Transporturilor, sub coordonarea premierului, să ducă la capăt angajamentul nostru cu 30 de aeronave. Sunt mândru şi e prima dată când am intrat cu emoţie într-o aeronavă. Abia aştept să vină şi următoarea”, a declarat preşedintele PSD, Liviu Dragnea.

Avionul a survolat demonstrativ deasupra aeroportului, urmând să fie ”botezat” cu tunuri cu apă.

Cele două aeronave sunt achiziţionate în leasing pe o perioadă de 10 ani, iar capacitatea lor este de 189 de locuri. Decizia de cumpărare a venit după ce două Airbus A310 au fost scoase din flota Tarom în cursul anului trecut.

Compania Naţională de Transporturi Aeriene Române TAROM a fost înfiinţată în 1954 şi îşi desfăşoară activitatea sub autoritatea Ministerului Transporturilor. Din iunie 2010 este membră a Alianţei SkyTeam, din 1993 membră a Asociaţiei Internaţionale a Transportatorilor Aerieni (IATA) iar din 2000 este membră a Asociaţiei Companiilor Aeriene Europene (AEA).­

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO