Auto

Cum îşi justifică CNADNR amenzile pentru rovinietă, vechi de peste 3 ani

Cum îşi justifică CNADNR amenzile pentru rovinietă,...

Autor: Gândul

05.07.2014, 09:17 1627
Doi şoferi s-au adresat Gândul, susţinând cu documente că s-au trezit executaţi silit în aprilie 2014, pentru că în urmă cu peste 3 ani au circulat fără rovinietă în afara localităţii, în zile şi cu maşini diferite. Cei doi susţin că nu au fost informaţi niciodată de Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR) că au fost amendaţi, iar acum s-au trezit direct executaţi silit, ceea ce implică costuri duble faţă de amenda propriu-zisă.
 
Marea neclaritate este însă "martorul de serviciu" al CNADNR, un anume Turcu Mihai, care a reuşit următoarea performanţă: el a atestat, în zile diferite, că un agent al CNADNR a încercat să le înmâneze amenzile celor doi şoferi, la domiciliu, însă nu i-a găsit acasă. Semnătura acestui martor diferă însă substanţial de la un document la altul, punând la îndoială autenticitatea sa.
 
Martorul Turcu este piesa de rezistenţă fără de care CNADNR nu ar fi putut justifica solicitarea executării silite, pentru că nu ar fi avut cum să dovedească că au respectat legea şi i-au informat pe cei doi şoferi că sunt amendaţi. Explicaţia executorului judecătoresc: „Dumneavoastră semnaţi întotdeauna la fel?”
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO