Auto

Cum reuşesc nemţii să producă de două ori mai multe maşini decât americanii - oferind salarii de două ori mai mari

Cum reuşesc nemţii să producă de două ori mai multe maşini decât americanii - oferind salarii de două ori mai mari

Autor: Bogdan Alecu

28.12.2011, 11:35 1814

În Germania se produc anual 5,5 milioane de maşini, faţă de 2,7 milioane în Statele Unite în condiţiile în care nemţii primesc 67,14 dolari pe oră, în timp ce americanii 33,77 dolari pe oră, la nivelul anului 2010. Mai mult, toţi cei trei mari constructori germani, BMW, Daimler şi Volkswagen au fabrici atât în Germania cât şi în SUA - în statele din partea de sud, unde plătesc salarii care nici nu se apropie de cele primite în Germania, potrivit celor de la autoblog.com.

De ce există o diferenţă atât de mare? Potrivit unui articol publicat de Remappingdabate.org această diferenţă are legătură directă cu noua cursă de reducere a salariilor în SUA dar şi cu "relaţia" dintre constructorii germani şi sindicatul angajaţilor din industria auto germană. Astfel, nemţii plătesc salarii mai mici în SUA pentru că pot. Mai mult, în timp ce dintre constructorii americani doar Ford a evitat falimentul, GM a revenit pe profit după ce a trecut printr-o amplă campanie de reorganizare în urma falimentului, în timp ce Chrysler de la partener al Daimler a ajuns să fie controlat acum de italienii de la Fiat. În prezent BMW, Daimler şi VW au dus campanii de extindere a capacităţilor de producţie, pe măsură ce americanii au început să cumpere tot mai multe maşini europene.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO