Auto

Cum s-au polarizat vânzările din piaţa auto: doar patru din cele 11 segmente au crescut mai repede decât piaţa

  Cum s-au polarizat vânzările din piaţa auto: doar...

Autor: Bogdan Alecu

24.11.2014, 00:08 445

Dintre cele 11 segmente ale pieţei locale de autoturisme doar segmentul de lux, cel al maşinilor mici, al SUV-urilor compacte şi cel al maşinilor compacte au înregistrat creşteri de peste 24% în primele zece luni ale acestui an, faţă de perioada similară a anului trecut, potrivit datelor jucătorilor din piaţă.

Cea mai mare creştere de pe piaţa locală a fost înregistrată de segmentul limuzinelor de lux, de aproape 57% la 229 de unităţi, avansul fiind susţinut de lansarea la finalul anului trecut a noii generaţii a Merce­des-Benz S-Klasse, model care reprezintă 65% din clasa sa.

Pe locul secund în topul creşterilor se află clasa mică, segment susţinut puternic de creşterile de trei cifre ale Ford Fiesta şi Renault Captur. În total, segmentul B a urcat cu peste 30 de procente în primele zece luni, la aproape 16.000 de maşini. Totodată, segmentul are acum 23% din piaţa locală, faţă de 22% anul trecut.

„Majoritatea segmentelor, în special cele de volum, respectiv clasa mică şi compactă, înregistrează creşteri importante, scăderi consemnându-se pe segmentele aflate în gama superioară de preţ“, au spus oficialii APIA. Din acest motiv, clasa mare, segmentul limuzinelor corporate utilizate în principal de executivi şi de cei din top management a scăzut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO