Auto

Cum se clasează în Europa maşinile produse în România EcoSport a urcat aproape 50 de locuri, Duster este numărul unu în clasa sa

Cum se clasează în Europa maşinile produse în...

Autor: Bogdan Alecu

07.05.2019, 07:11 4173

Dacia Sandero rămâne modelul produs şi în România care a înregistrat cele mai ri­di­ca­te vânzări la nivel european în primele două luni ale anului, clasându-se pe locul al 15-lea, în scădere cu două poziţii, urmat de Duster pe locul 17, de asemenea în scădere cu două po­ziţii, şi Ford EcoSport, care a urcat de pe lo­cul 77 în ianuarie-februarie 2018 pe locul 31 în acest an, potrivit datelor Car­Sales­Base.com, pe baza informaţiilor Jato Dynamics.

Din top, pentru piaţa europeană, doar Duster şi EcoSport sunt asamblate exclusiv în Ro­mânia, în timp ce Sandero şi Logan sunt pro­duse şi în Maroc, tot pentru piaţa euro­peană.

În continuare cel mai bine vândut model la nivel european este VW Golf, cu aproape 65.000 de maşini livrate, dar în scădere cu 18% faţă de perioada similară a anului trecut, urmat de Renault Clio cu 48.000 de maşini, în scădere cu trei procente.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO