Auto

Cum va arăta viitorul model produs de Ford la Craiova. Americanii fac ultimele teste înainte de lansare. FOTO

Cum va arăta viitorul model produs de Ford la Craiova....

Autor: Bogdan Alecu

17.01.2019, 14:44 2926

Ford Europa a demarat în Germania ultimele teste cu viitorul SUV aşteptat în producţie din acest an în uzina de la Craiova. Potrivit celor de la Carscoops, viitorul SUV bazat pe Fiesta va completa gama constructorului american în segmentul mic, alături de actualul EcoSport şi Fiesta Active.

Dacă EcoSport are doar puţin peste 4 metri lungime, fiind printre cele mai mici SUV-uri din Europa, viitorul model va avea o lungime mai mare, pentru a concura cu modele precum Mazda CX-3, Hyundai Kona sau Kia Stonic. Deşi puternic camuflat, modelul lasă să se înţeleagă că Ford va merge către o imagine mai dinamică şi mai sportivă.

În condiţiile în care maşina va intra în producţie cel mai probabil în a doua jumătate a anului, pe piaţa europeană va fi lansat la începutul anului următor.
Special pentru cel de-al doilea model, Ford România investeşte la Craiova 200 mil. euro şi recrutează 1.700 de noi angajaţi pe lângă cei 4.400 deja existenţi.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO