Auto

Curierii de la Nemo Express merg spre 150 de milioane de lei în 2019. „În primul semestru toată piaţa de curierat a fost pe creştere, atât pe segmentul business to business, dar şi pe comerţul online.“

Antreprenori locali

Curierii de la Nemo Express merg spre 150 de milioane de...

Autor: Mirabela Tiron

08.07.2019, 00:06 1153

Nemo Express, una din cele mai mari companii de curierat de pe piaţa locală, controlată de antreprenori lo­cali, ţinteşte afaceri de 150 mil. lei în 2019, faţă de 138 de milioane de lei cât a avut anul trecut, potrivit datelor trans­mise către ZF de oficialii companiei.

„În primul semestru toată piaţa de cu­rierat a fost pe creştere, atât pe seg­mentul business to business, dar şi pe co­merţul online. Aproape 95-97% din ac­tivitatea noastră este pe rute in­terne“, a spus Horaţiu Ciornei, direc­to­rul de marketing al Nemo Express. Com­pania Nemo Express, care avea 365 de angajaţi anul trecut, este con­tro­lată de antreprenorii Dan Dumitru Şerbănescu şi Florian Stănilă, fiind unul din puţinele businessuri din do­me­niul curieratului care au rămas cu ac­ţio­nariat românesc. Şi liderul pieţei, FAN Courier, este controlat de antre­pre­nori români, în timp ce jucători pre­cum Urgent Cargus, DHL, TNT sau DPD au acţionariat străin.

NemoExpress îşi desfăşoară activi­ta­tea pe două firme, Nemo Expres Logistic (afaceri de 124 mi­lioa­ne de lei anul trecut, faţă de o cifră de afaceri de 99,8 milioane de lei în 2017) şi Nemo Prod Com Impex, cu afaceri de 14,5 mil. lei anul trecut, po­trivit da­telor publice de la Ministerul de Finanţe.

În România , piaţa de curierat se ri­di­că la circa 450 de milioane de euro, loc de dezvoltare există, având în vede­re că acest sector este mult mai dez­voltat în ţările din regiune. Spre comparaţie, în Polonia piaţa de curierat se ridică la un miliard de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO