Auto

Dacia anunţă preţul de pornire pentru Logan 2 pe piaţa din România: cu 200 de euro mai mult faţă de generaţia anterioară

Dacia anunţă preţul de pornire pentru Logan 2 pe piaţa din România: cu 200 de euro mai mult faţă de generaţia anterioară

Autor: Bogdan Alecu

08.11.2012, 19:38 7275

Dacia a anunţat joi preţul oficial de pornire pentru piaţa românească a noii generaţii Logan, la aproape o lună de la lansarea oficială a modelului. Informaţiile au fost publicate iniţial pe pagina de Facebook a companiei.

Noul Logan vine cu un preţ de pornire de 6.690 de euro cu TVA pentru varianta de bază cu echipare Acces şi motorul pe benzină de 1,2 litri şi 75 CP. Echiparea este una cât se poate de spartană, inclusând ca şi în cazul lui Sandero doar elementele de siguranţă precum cele patru airbaguri, ABS şi ESP.

Versiunea de top, Laureate, care este şi cea mai bine vândută având în vedere că include aer condiţionat, radio-CD cu port USB şi Bluetooth, pe lângă geamuri electrice faţă, închidere centralizată cu telecomandă, computer de bord şi proiectoare de ceaţă, porneşte de la 8.700 de euro în cazul motorizării de 1,2 litri 75 CP, 9.800 de euro pentru cea cu motorul TCe turbo de 90 CP şi 0,9 litri şi 10.600 respectiv 11.200 de euro pentru dieselul de 1,5 litri dCi în cele două versiuni de putere, de 75 respectiv 90 CP.

Sistemul multimedia MediaNav este disponbil contra sumei de 300 de euro, la care se adaugă 100 de euro costul pentru harta Europei.
Lista de opţionale este completată de pachetul Securite care include senzori de parcare spate, tempomat, volan din piele contra sumei de 400 de euro şi pachetul Look cu jante din aliaj de 15 inchi şi geamuri electrice spate care costă 350 de euro.

Conform aceleiaşi surse, versiunea cea mai ieftină rulează cu un motor de 1,2 litri, de 75 de cai putere, nu include aer condiţionat sau un player audio, dar este dotată cu airbaguri pentru şofer şi pasager, precum şi cu sistem de frânare ABS.

Singura versiune echipată "corect" a lui Sandero este însă doar cea de top, Laureate, care include computer de bord, aer condiţionat, oglinzi electrice şi încălzite, geamuri electrice faţă şi radio-CD cu mp3 şi port USB, dar această versiune porneşte de la 9.000 de euro pentru motorul pe benzină de 1,2 litri şi 75 CP şi 10.100 de euro pentru versiunea de 0,9 litri TCe şi 90 CP.

Ce dotări-surpriză se regăsesc acum pe noile Logan şi Sandero

Odată cu lansarea noii generaţii, modelele Dacia vor fi disponibile şi cu motorizarea pe benzină TCe 90 de 0,9 litri în trei cilindri, motor produs exclusiv la Mioveni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO