Auto

Dacia are un nou designer-şef – David Durand îl înlocuieşte pe Miles Nurnberger, care pleacă după nici un an

Dacia are un nou designer-şef – David Durand îl...

Autor: Bogdan Alecu

11.05.2022, 12:29 2174

Începând cu data de 11 mai, David Durand este noul director de design al mărcii Dacia. El va face parte din comitetul de direcţie condus de Denis Le Vot, CEO al mărcilor Dacia & LADA. David Durand este subordonat lui Laurens van den Acker, director de design al Renault Group şi membru al Board-ului de Management (BOM) al Renault Group.

David Durand îi succede în această funcţie lui Miles Nurnberger, care părăseşte compania din motive personale, pentru a urma alte proiecte profesionale.

Miles Nurnberger a venit la conducerea designului Dacia&Lada în vara anului trecut, iar el lucrase înainte pentru Aston Martin. Mai mult, el a venit după ce modele precum Bigster sau Duster facelift au fost prezentate, iar următorul model nou de la Dacia ar fi venit în 2024 – a treia generaţie a lui Duster pentru care cel mai probabil designul a fost deja stabilit.

David Durand, 49 ani, este absolvent al Şcolii Superioare de design Strate College din Paris. Şi-a început cariera în cadrul Renault Group în 1997 ca designer exterior. A fost responsabil de realizarea conceptelor  Koleos în 1999 şi Ellipse, în 2002.

Între anii 2002 şi 2009, David Durand a lucrat în cadrul centrelor de design de la Barcelona (Spania), Seoul (Coreea de Sud) şi Sao Paulo (Brazilia). În urma acestei experienţe internaţionale, în anul 2011 este numit director de design pentru gama Global Access. De atunci, David Durand a contribuit la succesul mărcii Dacia şi al abordării « Design to Cost ».

În 2020, este numit director de design exterior Dacia şi participă la realizarea design-ului conceptului Bigster, care ilustrează evoluţia viitoare a mărcii.

Începând cu data de 11 mai 2022, David Durand este numit director de design al mărcii Dacia şi devine membru al comitetului de direcţie al business unit-ului Dacia & LADA.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO