Auto

Dacia, cel mai mare exportator din România, are camioane care stau până la 10 ore blocate în vamă

Dacia, cel mai mare exportator din România, are camioane...

Autor: Mircea Nica

02.08.2019, 00:05 1537

Dacia, cel mai mare exportator din România, cu o cotă de piaţă de 3,3% în Europa, are camioane care petrec şi zece ore în vamă, situaţie care îngreunează livrările de modele Duster şi Logan pe pieţele din Europa de Vest, potrivit lui Ştefan-Radu Oprea, ministrul pentru mediul de afaceri şi antreprenoriat, care a avut ieri o întâlnire cu reprezentanţi ai mediului de business cu capital francez şi cu Michele Ramis, ambasadoarea Franţei în România.

„Apreciem sugestiile companiilor fran­ceze pentru îmbunătăţirea climatului eco­nomic din România. Am transmis solicitarea de sprijin din partea Franţei şi a investitorilor francezi pentru aderarea României la Spaţiul Schengen, ceea ce ar conduce la diminuarea substanţială a costurilor pentru firme şi ce­tăţeni. De exemplu, compania Dacia-Renault, cel mai mare exportator, are pier­deri semnificative din cauza timpului de aşteptare în vamă de până la 10 ore“, a spus Ştefan-Radu Oprea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO