Auto

Dacia Dokker - al treilea model pe care Dacia l-a ţinut secret şi care va fi produs în Tanger

Dacia Dokker - al treilea model pe care Dacia l-a ţinut secret şi care va fi produs în Tanger
11.02.2012, 18:32 4930

Site-ul german Auto.freenet.de a aflat care este proiectul secret la care lucrează Dacia în Tanger. Este vorba de Dacia Dokker. Modelul care a fost ţinut în secret până recent când, odată cu pornirea producţiei în Tanger a ieşit la iveală faptul că în această fabrică se va lucra la trei modele, nu doar la două.

Maşina va fi construită pe platforma de la Kangoo Express şi va prelua multe aspecte atât de design, cât şi de motorizare.

Versiunea utilitară Dacia Dokker va fi lansată la Salonul de la Paris, în toamna acestui an.

Noul model Dacia Dokker va fi mai ieftin decât Lodgy, ca urmare va veni cu mai puţine elemente în versiunea standard. Jurnaliştii francezi vorbesc de 10.000 de euro pentru versiunea de bază, preţ care ar trebui să fie acelaşi şi în România, chiar dacă maşina va fi produsă în nordul Africii.

Renault a inaugurat joi în Tanger, Maroc, cea mai nouă uzină a grupului francez unde începând cu acest an va produce trei noi modele Dacia destinate în special pieţei vest-europene. Pe lângă monovolumul Lodgy şi o utilitară derivată din acesta, francezii vor "plus" cu un al treilea model, ce va reprezenta un vehicul pentru pasageri realizat pe platforma utilitarei.

Prima linie de asamblare a uzinei este deja funcţională, fabrica având o capacitate de 170.000 de maşini anual, urmâna a ajunge la 400.000 de unităţI în 2015, când şI numărul angajaţilor va urca la 6.000.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO