Auto

Dacia Dokker sau Dacia Lodgy? Care sunt diferenţele dintre cele două maşini de familie? Galerie FOTO

Dacia Dokker sau Dacia Lodgy? Care sunt diferenţele dintre cele două maşini de familie?

Dacia Dokker sau Dacia Lodgy?

Autor: Bogdan Alecu

18.09.2012, 15:15 5420

Lansat în luna martie a acestui an, monovolumul Dacia Lodgy va avea pe lângă competitorii din partea altor mărci, şi unul "in house", din partea noului Dokker. Spre deosebire de Lodgy, noul Dokker lansat astăzi dispune însă de numai cinci locuri, nefiind disponibil cu şapte, este mai scurt, având 4,36 metri faţă de 4,5 metri în cazul lui monovolumului, însă punctează la capitolul practic, având portiere spate culisabile în locul celor tradiţionale, fiind mai comod de utilizat în spaţiile restrânze.

În ceea ce priveşte preţul, Dokker este cu 500 de euro mai ieftin decât Lodgy, pornind de la 9.000 de euro, cu TVA inclus. Luând în calcul echiparea de top Laureate şi motorizarea pe benzină, 1,2 TCe de 115 CP, Dokker costă 12.800 de euro, în timp ce un Lodgy similar costă 13.100 de euro, diferenţa fiind redusă la doar 300 de euro. Mai mult, continuând "tradiţia" lui Lodgy, Dokker are un preţ mai mic în România decât în Franţa unde porneşte de la 9.400 de euro şi în plus, motorizarea supraalimentată TCe nu este disponibilă pe piaţa franceză.

În ceea ce priveşte motorizările, şi Lodgy şi Dokker, atât în varianta utilitară Van sunt disponibile cu aceleaşi propulsoare - două diesel de 75 respectiv 90 CP de 1,5 litri dCi şi două pe benzină - 1,6 MPI 85 CP şi 1,2 TCe de 115 CP. la nivel de dotări, şi Dokker poate fi echipat cu sistemul infotainment MediaNav, care dispune de navigaţie, dar şi de port USB, având posibilitatea de a reda MP3-uri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO