Auto

Dacia Duster facelift se vinde în Europa, dar doar pe o singură piaţă. Cine sunt privilegiaţii Europei

Dacia Duster facelift se vinde în Europa, dar doar pe o singură piaţă. Cine sunt privilegiaţii Europei

Dacia Duster facelift

Autor: Bogdan Alecu

19.03.2013, 18:36 8911

Francezii de la Renault au fost extrem de zgârciţi cu pozele versiunii pentru Regatul Unit a SUV-ului Dacia Duster, iar pe site-ul oficial din UK singura poză a planşei de bord apare doar în cadrul configuratorului, dar şi acolo este una foarte mică. Ce ascunde această strategie? SUV-ul Duster vândut în Marea Britanie şi Irlanda reprezintă o versiune "adaptată" a lui Renault Duster comercializat pe piaţa indiană şi produs la Chennai, în India. Astfel, versiunea pentru UK dispune de noua planşă de bord prezentă pe noua generaţie a modelelor Logan şi Sandero, comenzile pentru geamuri sunt amplasate pe portiere, şi nu pe consola centrală, iar sistemul multimedia este din noua generaţie. Mai mult, instalarea unui MediaNav de pe Logan reprezintă doar un mic detaliu tehnic, în condiţiile în care acesta dispune deja de toate conexiunile necesare.

De asemenea, versiunea comercializată în UK poate fi echipată cu senzori de parcare, iar printre echipamentele ce pot fi preluate de la modelele pentru India se numară şi sistemul de ventilaţie suplimentară pentru locurile din spate, tapiţerie din piele superioară comparativ cu cea de pe modelele produse la Mioveni şi acoperitor pentru portbagaj rigid şi nu doar o copertină.

În Marea Britanie deja s-au înmatriculat în primele două luni peste 150 de modele Duster, din totalul de 330 de autoturisme Dacia, restul reprezentând modelul Sandero produs pentru UK la Mioveni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO