Auto

Dacia intră pe ultima sută cu noul Logan. Anul viitor îl lansează

Dacia intră pe ultima sută cu noul Logan. Anul viitor îl lansează

Autor: Bogdan Alecu

16.08.2011, 18:23 14094

Automobile Dacia va lansa în a doua parte a anului viitor cea de-a doua generaţie a lui Logan potrivit francezilor de la Caradisiac. Noua generaţie va reprezenta un model complet reproiectat în timp ce preţul va rămâne aproape neschimbat. Mai mult, dacă Logan are în prezent două versiuni de caroserie, sedan şi break, francezii pregătesc şi un hatchback în cinci uşi, care va fi mai mare decât Sandero, ce va ajuta la o creştere a vânzărilor în Europa de Vest.

Spre deosebire de generaţia actuală, care are la bază platforma tehnică a lui Clio II, următorul model va prelua platforma de la Renault Fluence, fapt ce va determina dimensiuni mai generoase atât la interior cât şi la exterior, ce va încadra Logan în partea superioară a segmentului compact.

Gama motorizărilor va include cel mai probabil motorizările diesel de 1,5 litri de 90 şi 110 CP de pe Duster dar şi noile propulsoare pe benzină de 0.9 litri supraalimentate în trei cilindri de 108 CP care se vor regăsi şi pe Clio IV.

În ceea ce priveşte preţul maşinii, francezii de la Caradisiac estimează că noul Logan va costa cel puţin 7.800 de euro, iar versiunea de top ar trece de 10.000 de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO