Auto

Dacia îşi va majora marja operaţională la 15% până în 2030, de la peste 10% în prezent

Dacia îşi va majora marja operaţională la 15% până...

Autor: Bogdan Alecu

08.11.2022, 07:57 413

Modelul Dacia este unul unic, construit pe îmbinarea a trei componente principale – un focus pe inginerie, dezvoltat pe strategia de proiectare pe baza costului şi care deja furnizează un avantaj solid. O amprentă industrială unică cu o competitivitate foarte bună şi o distribuţie cu costuri reduse.

Ca şi consecinţă, Dacia deja livrează o marjă operaţională de peste 10% şi ţinteşte o creştere la 15% până în 2030, conform datelor Renault.

Pentru a atinge acest ţel, Dacia se va extinde dincolo de clasa mică în cea compactă cu Jogger anul acesta şi Bigster. De asemenea, Dacia va continua să reducă costurile şi va beneficia de dublarea volumelor globale pentru platforma CMF-B care va ajunge la 2 milioane de unităţi până în 2030.

Dacia va contribui şi la reinventarea lanţului valoric pentru motoarele cu ardere internă prin colaborarea cu Horse – divizia deţinută de Renault şi Geely, responsabilă de cutii de viteze şi motoare cu ardere internă şi adaptarea de combustibili sintetici. Dacia va avea o tranziţie uşoară către maşini electrice în Europa, mizând pe soluţii accesibile.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO