Auto

Dacia lansează în premieră un nou model Duster, echipat cu o cutie automată cu dublu ambreiaj. FOTO

Dacia lansează în premieră un nou model Duster, echipat cu o cutie automată cu dublu ambreiaj. Galerie FOTO

Dacia lansează în premieră un nou model Duster, echipat cu o cutie automată cu dublu ambreiaj. Galerie FOTO

Autor: Ştefan Stan

29.09.2016, 16:18 7544

În premieră, Dacia Duster va fi echipată cu o cutie de viteze EDC (cutie de viteze automată, cu 6 trepte). Noua cutie va fi cu dublu ambreiaj, iar Dacia spune că din punct de vedere al consumului şi al emisiilor de CO2, noul model cu transmisie automată se va apropia de cel cu cutie manuală, potrivit unui anunţ al companiei la Salonul Auto de la Paris.

Transmisia EDC este însoţită de un sistem de asistenţă la demarajul din rampă. În această situaţie, calculatorul EDC şi sistemul de frânare oferă şoferului timpul necesar pentru a acţiona pedala de acceleraţie fără ca vehiculul să dea înapoi. Duster EDC este echipat cu motorul diesel dCi 110 CP 4x2 S&S.

Dacia propune, în funcţie de ţară, o nouă versiune, Duster Black Touch. Astfel, noua versiune dispune de un calandru de culoare negru grand brillant, nuanţă care se regăseşte şi la nivelul carcasei oglinzilor laterale. Proiectoarele de ceaţă sunt puse în evidenţă de ornamente de culoare crom satinat, în timp ce jantele de aliaj, de 16’, sunt de culoare neagră, la fel ca stâlpii portierelor. Duster Black Touch dispune de bare de pavilion şi de ornamente în partea inferioară a barelor de protecţie, faţă şi spate, de culoare crom satinat.

La interior, faţada planşei de bord, de culoare negru grand brillant şi volanul îmbrăcat în piele, conferă un plus de eleganţă. Duster Black Touch propune astfel un look mai atrăgător şi un echipament complet incluzând, în Franţa, sistemul de navigaţie MediaNav şi camera de filmare pentru marşarier.

Din anul 2004, Dacia a vândut peste 4 milioane de vehicule în principal în Europa şi în bazinul mediteraneean. La sfârşitul lunii august 2016, Dacia a vândut 391.098 vehicule, în creştere cu 7,3 %. Din cele 44 de ţări unde este vândută marca, 27 stabilesc recorduri fie în materie de vânzări, fie de cotă de piaţă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO