Auto

Dacia mini lansată în India de către Renault. Cum arată noul Kwid. VIDEO şi Galerie FOTO

Autor: Bogdan Alecu

20.05.2015, 10:50 6631

Renault a prezentat astăzi modelul de clasă mini Kwid ce reprezintă automobilul care în viitor ar putea fi lansat ca Dacia mini. Acesta preia elemente de design de la modelul Dacia Sandero dar şi Duster cum ar fi farurile, mânerele portierelor şi grila radiatorului şi linia unui Sandero Stepway cu gardă la sol mărită la 18 cm. Maşina va fi iniţial lansată în a doua parte a acestui an în India, maşina fiind produsă la uzina constructorului din Chennai.

Kwid are la bază noua platformă CMF-A a Alianţei Renault-Nissan, proiectată pentru a fi la fel de versatilă precum celebra MQB de la Grupul Volkswagen, ce va permite totodată şi o reducere semnificativă de costuri.

La interior Kwid preia în mare parte bordul modelelor Dacia, inclusiv cu sistemul multimedia de 7 inchi.

În ceea ce priveşte gama de motorizări, Renault a comunicat oficial un singur propulsor pentru Kwid, un motor de 0,8 litri pe benzină ce oferă aproape 60 CP cuplat la o nouă cutie de viteze cu cinci trepte.

Renault Kwid va fi comercializat pentru început în India şi ulterior în Rusia, Brazilia şi China, iar oficialii companiei au menţionat că nu sunt planuri pentru a lansa maşina în Europa.  Preţul de lansare în India va fi de circa patru-cinci mii de euro. Pentru a lansa maşina în Europa chiar şi sub marca Dacia maşina trebuie să îndeplinească standarde de siguranţă şi poluare mult mai stricte ce va mări preţul considerabil.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO