Auto

Dacia mută o parte din producţia Sandero în Maroc pentru a face loc pentru Duster

Dacia va muta o parte din producţia Sandero în Maroc, pentru a putea fabrica mai multe unităţi Duster

Autor: Gabriel Botezatu

13.09.2011, 18:58 1092

Automobile Dacia va muta o parte din producţia modelului Sandero de la Mioveni la fabrica Renault din Casablanca, Maroc, pentru a extinde capacitatea de producţie a Duster, a declarat Jacques Chauvet, directorul Renault pentru regiunea Euromed şi totodată preşedintele CA al Dacia.


"Am decis mutarea unei părţi a producţiei Sandero în Maroc datorită creşterii cererii pentru Duster, astfel că trebuie să mărim cadenţa de producţie. Cum suntem aproape de capacitatea maximă de producţie a uzinei de la Mioveni, vom muta o parte din producţia Sandero ca să facem loc modelului Duster", a spus Chauvet, prezent la Salonul Auto de la Frankfurt.


Totodată, el a afirmat că cele două noi modele Dacia pe care Renault le va fabrica la uzina de la Tanger, Maroc, respectiv modelul de familie şi cel comercial, vor intra în producţie la începutul anului viitor.


Chauvet a adăugat că o mare parte din componentele necesare fabricării celor două modele vor proveni de la furnizorii din România.


El a mai spus că Renault nu are în plan, în prezent, construcţia unui automobil Dacia electric sau hibrid, însă nu exclude un astfel de proiect în viitor.
Renault a anunţat, în iulie, că vânzările Dacia de autoturisme şi vehicule comerciale uşoare au scăzut în primul semestru al acestui an cu 2,9%, la 176.956 de unităţi, de la 182.153 în aceeaşi perioadă a anului trecut.


Conform Dacia a înregistrat o creştere de 2,5% a vânzărilor pe pieţele europene, conservându-şi cota de piaţă de 1,6%, iar modelul Duster, lansat în aprilie 2010, a ajuns la finele lunii iunie la aproape 71.000 de înmatriculări în Europa.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO