Auto

Dacia opreşte producţia de la Mioveni pentru şapte zile în aprilie din cauza lipsei de componente electronice, criză ce afectează industria auto globală

Dacia opreşte producţia de la Mioveni pentru şapte zile în aprilie din cauza lipsei de componente electronice, criză ce afectează industria auto globală

Autor: Roxana Rosu

24.03.2021, 11:04 23700

Grupul Renault va opri producţia de la Mioveni pentru şapte zile în cursul lunii aprilie, din cauza lipsei de componente electronice, criză care afectează toată industria auto mondială.

Astfel, activitatea de la Uzina Vehicule va fi întreruptă în zilele de 1, 2, 16, 26, 27, 28, 29 aprilie,  iar La Uzina Mecanica şi Şasiuri, parţial, în 1, 2, 16, 28 si 29 aprilie.

În Uzina de Vehicule din Mioveni lucrează circa 15.000 de persoane.

”Compania depune toate eforturile pentru a limita impactul asupra producţiei. Conform estimărilor, vârful acestui deficit de componente electronice ar putea fi în al doilea trimestru. Cea mai recentă estimare a Grupului, la nivel global, luând în calcul o recuperare a producţiei în al doilea semestru, evaluează un risc de aproximativ 100 000 de vehicule pentru anul în curs”, a anunţat Direcţia Comunicare Dacia.

Potrivit companiei, încă de la debutul acestei crize, lucrează îndeaproape cu furnizorii pentru a limita cât mai mult posibil impactul.

”Am organizat o celulă de criză condusă de către direcţiile de Supply Chain şi Achiziţii, cu întâlniri zilnice, astfel încât să implementam toate acţiunile adecvate. Această criză poate antrena închiderea temporară, în anumite zile, a activităţii din uzinele Grupului”.


 

AFACERI DE LA ZERO