Auto

Dacia: Protestul de miercuri al angajaţilor este ilegal

 Dacia: Protestul de miercuri al angajaţilor este ilegal
20.03.2013, 19:38 747

Protestele de marţi de la Dacia au implicat doar o mică parte dintre angajaţii constructorului de la Mioveni, cifra de 5.000 de persoane vehiculată nefiind exactă, se arată într-un comunicat emis miercuri după-amiază de companie.

"În data de 20 martie 2013, câteva sute de salariati ai Uzinei Vehicule au incetat lucrul si au declansat un protest ilegal. Acesta a continuat la schimbul doi, cu un numar similar de persoane. In acelasi timp, peste 80% din salariatii platformei au continuat activitatea in mod responsabil, pentru a respecta angajamentele fata de clienti", se precizează în comunicatul Dacia.

Salariatii care au parasit posturile de lucru in data de 20 martie nu vor fi platiti pentru timpul cat au absentat nemotivat din postul de lucru.

Sindicatul Automobile Dacia (SAD) a fost notificat că protestul este ilegal, a menţionat compania de la Mioveni.

"În raspunsul scris catre conducerea Dacia, SAD s-a desolidarizat de participanţii la greva spontana si confirma ca protestul este ilegal", conform Dacia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO