Auto

Dacia, Renault şi Volkswagen lideri în topul preferinţelor românilor care închiriază maşini: Trei din cinci clienţi a companiilor sunt români plecaţi în străinătate

Dacia, Renault şi Volkswagen lideri în topul...

Autor: Bianca Ciocotisan, Mediafax

16.05.2018, 12:35 114

Pe durata verii, aproximativ 65% dintre clienţii companiilor de închirieri auto sunt români care trăiesc în străinătate şi se întorc pentru a-şi petrece concediul de vară în România.

„Întrucât trei din cinci clienţi care închiriază maşini pentru perioada concediilor de vară sunt români care trăiesc în ţări precum Germania, Spania, Italia sau Marea Britanie, agenţia de închirieri auto B Smart - Rent a Car a realizat în 2017 un studiu cu privire la motivele pentru care cei mai mulţi dintre clienţii sai aleg să închirieze o maşină, în detrimentul călătoriei cu maşina personală”, precizează compania.

Iniţiatorii studiului spun că preţul de închiriere al unui autovehicul pentru o perioadă medie porneşte de la 15 euro pe zi.

„Dacă pleacă în concediu pentru 10 zile, o familie cu 5 membri va plăti în total pentru închirierea unei maşini aproximativ 150 de euro, adică echivalentul a 30 de euro pentru fiecare persoană. Astfel, chiar daca adăugăm şi suma alocată biletelor de avion, costul total al deplasării din vestul Europei este mult mai mic faţă de călătoria cu autoturismul personal până la destinaţia finală, România”, arată comunicatul.

Concluziile studiului au arătat că printre principalele motive pentru care românii din diaspora preferă să închirieze un autoturism pe durata concediilor se numără costurile totale aferente deplasării care sunt mai reduse, eliminarea uzurii şi a costurilor aferente reviziei maşinii personale, sau faptul că maşinile închiriate au taxa de drum plătită şi sunt echipate cu anvelope de sezon.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO