Auto

Daimler construieşte un centru logistic de 20 mil. euro lângă Bucureşti

Daimler construieşte un centru logistic de 20 mil. euro...

Autor: Bogdan Alecu

11.02.2019, 00:07 4175

Gigantul german Daimler, care deţine marca Mercedes-Benz şi fabrica de cutii de viteze de la Sebeş, are în plan dezvoltarea unei platforme logistice în zona Chitila din nord-vestul Bucureştiului, potrivit datelor din piaţă. Oficialii Mercedes-Benz România nu au oferit niciun comentariu pe această temă.

Potrivit datelor citate, Daimler va investi 20 mil. euro în viitorul centru logistic, care va funcţiona drept centru regional, de aici urmând a fi livrate piese auto în regiune. În prezent grupul german este în faza de pregătire.

Dincolo de marii dezvoltatori precum CTP, WDP sau P3, şi companiile din România încep să-şi dezvolte propriile platforme, de exemplu retailerii, cum sunt noul centru logistic al eMag sau viitorul centru al Altex din Dragomireşti Vale.

Chitila devine un nou pol logistic al Capitalei, în condiţiile în care se află atât pe DN7, cât şi pe sectorul cu două benzi pe sens al Centurii Capitalei, cu acces rapid spre DN1, DN1A, A1 spre Piteşti şi A3 spre Ploieşti. Dezvoltatorul Global Vision a securizat acolo un teren de 140.000 mp anul trecut şi urmează să dezvolte acolo un nou parc logistic. Tot acolo, în Chitila Element Industrial, companie de dezvoltare imobiliară axată pe proiecte logistice fondată de omul de afaceri Ionuţ Dumitrescu, a început construcţia proiectului logistic Eli Park 1, o investiţie de 25 milioane euro în zona Chitila din nord-vestul Bucureştiului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO