Auto

Dan Lăzărescu, Bosch Cluj-Napoca: Resursa umană este valoroasă în România, dar trebuie să ştim cum s-o valorificăm. Programele de şcoală duală ajută mult în formarea specialiştilor

Dan Lăzărescu, Bosch Cluj-Napoca: Resursa umană este...

Autor: Cristina Bellu

29.03.2018, 13:40 255

Resursa umană este valoroasă în România, dar este important să se cunoască felul în care acesta poate fi valorificată, programele de şcoală duală ajutând foarte mult în acest sens, a spus Dan Lăzărescu, director Robert Bosch GmbH Cluj-Napoca, în cadul evenimentului ZF Transport, Logistics&Automotive Summit 2018.

“Programele de şcoală duală ajută foarte mult la formarea specialiştilor. Aşa putem să ridicăm nivelul angajaţilor. Resursa umană este valoroasă în România, dar trebuie să ştim cum s-o valorificăm. Programele de şcoală duală ajută foarte mult în formarea specialiştilor. ”


Alte declaraţii:


Educaţia nu este numai o problemă de buget sau de investiţii. Noi am demarat un parteneriat cu Universitatea tehnică din Cluj-Napoca. În momentul actual, pentru învăţământul tehnic şi nu numai mediocritatea este un compliment.

Am plecat din România in 2000 cu sustinerea universităţii la care am studiat si, am revenit dupa 15 ani bucuros de faptul ca am sansa de a  contribui la o construcţie in cadrul companiei Bosch. Acest lucru inseamna o lupta permanenta cu cei din jurul meu, unde aud permanent lucruri negative, sunt copleşit de valul de frustrare care există peste tot.

România are multe talente, dar trebuie să ştim să le valorificăm. Din păcate, conform unui studiu realizat pe 63 de ţări, România se clasează pe locul 61în ceea ce priveşte valorificarea talentelor.

Compania urmează să investească 25 de milioane de euro în centrul propriu de inginerie din Cluj-Napoca, unde planul nostrum de dezvoltare urmăreşte practice automobilul viitorului care va fi electric, autonomy, conectat şi mobilitatea va fi multi modală.

Acest lucru cred ca va genera o revoluţie,  în sensul în care noi percepem mobilitatea. În viitor ne vom folosi foarte mult de conectivitate.

Automobilul va comunica permenet cu exteriorul, dar si cu alte automobile. Maşinile inteligente comunică inclusive cu locuinţa sau cu biroul. Mobilitatea viitorului nu mai este legată de maşina personal, iar lucrul acesta va devein din ce în ce mai pregnant în urmărorii ani.

Este foarte bine că în soluţiile pe care le vom vedea în România peste 5-15 ani vor avea şi ceva românesc în ele.


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO