Auto

Decizie de ultimă oră în privinţa rovinietei. Măsura care devine obligatorie din această săptămână

Decizie de ultimă oră în privinţa rovinietei. Măsura...

Autor: Gândul

09.05.2018, 18:15 7552
Dacă o maşină şi-a schimbat proprietarul, noul deţinător este cel care va fi amendat pentru circularea pe drumurile publice fără rovinietă valabilă, nu vechiul deţinător, potrivit unei decizii care a intrat luni în vigoare.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis acest lucru, dar subliniază că vechiul proprietar trebuie să facă dovada vânzării maşinii, scrie mesageruldesibiu.ro. Decizia judecătorilor a devenit obligatorie din 7 mai, pentru toate instanţele din ţară, după ce a fost publicată în Monitorul Oficial.

Fostul deţinător al maşinii nu poate fi amendat dacă noul proprietar circulă cu maşina fără să plătească rovinieta, a stabilit ICCJ prin Decizia nr.4/2018.

„(…) în cazul transmiterii dreptului de proprietate asupra vehiculului, fostul proprietar pierde calitatea de utilizator şi de subiect activ al contravenţiei constând în fapta de a circula fără rovinietă valabilă; dovada transmiterii dreptului de proprietate se face potrivit dreptului comun”, relevă decizia.

În mod firesc, fostul proprietar nu poate fi taxat pentru că noul proprietar circulă fără rovinietă, dacă se dovedeşte că maşina a fost vândută înainte ca autorităţile să constate contravenţia.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO