Auto

Delphi Automotive a finalizat investiţia de peste 155 mil. euro de la Iaşi

Delphi Automotive a finalizat investiţia de peste 155 mil. euro de la Iaşi

Autor: Bogdan Alecu

06.11.2011, 17:55 1525

Cea mai nouă fabrică Delphi Automotive din Miroslava, Iaşi, care a demarat producţia în 2009, produce de astăzi la capacitate maximă, în urma finalizării lucrărilor.

Fabrica din Miroslava care este dedicată domeniului diesel, produce componente pentru sisteme de injecţie diesel de înaltă precizie, în principal modele de pompe şi injectoare pentru sistemele common rail pentru clienţi din întreaga lume. Cel mai recent produs din gama fabricii este Combined Valve Adaptor şCVAţ - componentă a injectorului.

La momentul actual, Delphi a investit peste 155 de milioane de euro în proiecte de producţie in cadrul fabricii şi a angajat peste 2.000 de angajaţi din Iaşi şi Miroslava. Această nouă fabrică de 36.500 mp a fost construită după o investiţie iniţială într-o unitate de tip "brownfield" în clădirea Tehnoton în 2008. în 2009, Delphi a început extinderea capacitatii în Miroslava, zone de productie care au devenit operaţionale în luna septembrie a aceluiaşi an.

Delphi continuă să-şi dezvolte expertiza locală şi viitoarea echipă de lideri a fabricii. Zonele de productie de la Miroslava au servit totodată şi drept locaţie de training, oferind programe personalizate de training noilor angajaţi. Aceste oportunităţi pentru dezvoltarea carierei şi pentru training poziţionează Delphi drept unul dintre cei mai atractivi angajatori din regiune.

"Considerăm că Romania este un mediu de afaceri foarte atractiv pentru producţia componentelor de înaltă tehnologie pentru industria automotive şi apreciem suportul pe care l-am primit din partea autorităţilor române," a spus Fuerst. "Activităţie curente sunt legate de programele acordate de către clienţii noştri care consideră fabrica drept bază de producţie centrală pentru următorii ani."

"Continuăm să asigurăm programe extinse de training pentru a dezvolta candidaţi locali calificaţi pentru a lucra cu tehnologii de înaltă clasă ce necesită operaţii de prelucrări mecanice de nivelul micronilor, adică de 150 de ori mai mici decât grosimea unui fir de păr. Această expertiză asigură suport pentru ca soluţiile de fabricare a sistemelor de injecţie combustibil să fie produse şi apoi dezvoltate, astfel încât cerinţele producătorilor de maşini să se alinieze reglementărilor din ce în ce mai stringente ale pieţei" a spus John Hutson, director al fabricii Delphi Diesel Systems România.

Sistemul Common Rail funcţionează la o presiune de până la 2000 de bari, solicitând operaţii de prelucrări mecanice de înaltă precizie, care sunt controlate la nivelul unor toleranţe de ordinul câtorva microni. Această tehnologie de ultra-înaltă precizie necesită operaţii de asamblare în medii controlate asemănătoare domeniului medical ca şi nivel al curăţeniei. Operaţiile de asamblare trebuie să fie realizate în "camere curate" strict controlate şi efectuate de către angajaţi bine instruiţi.

Delphi operează pe piaţa din România din anul 1997 - cu peste 12,000 de angajaţi în patru fabrici. Fabricile Delphi din Sânnicolau Mare, Ineu şi Moldova Nouă produc sisteme de distribuţie electrică/electronică, în timp ce fabrica Miroslava/Iaşi produce componente pentru sistemele de motoare diesel.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO