Auto

Dezastru la Aeroportul Timişoara după 3 luni de restricţii: 94% dintre angajaţi au ajuns în şomaj tehnic, iar traficul s-a redus cu 99%

Dezastru la Aeroportul Timişoara după 3 luni de...

Autor: Gelu Chetrăruc

16.06.2020, 17:19 1196

Aeroportul Timişoara se resimte după măsurile de suspendare a zborurilor. 94% dintre angajaţi sunt încă în şomaj tehnic, din cauza traficului care a scăzut cu 99 la sută.

Directorul Aeroportului Internaţional Timişoara, Dan Idolu, spune că anul trecut traficul de pasageri a depăşit 1,5 milioane. În medie, aeroportul din Banat era tranzitat zilnic de până la 2.000 de pasageri, faţă de numai 80 în prezent.

Declinul a început în 20 martie, când s-au întrerupt toate zborurile comerciale cu pasageri. Directorul susţine că deşi acum s-a deschis traficul pe ruta Timişoara – Bucureşti, numărul pasagerilor este extrem de redus. iar ridicarea restricţiilor este necesară.

Conducerea Aeroportului din Timişoara susţine că în acest moment pasagerii români au fost preluaţi de aeroporturile din Budapesta, Belgrad şi Sofia.

În prezent, la Aeroportul Internaţional „Traian Vuia” din Timişoara mai lucrează doar 6% din personal, restul fiind în şomaj tehnic, iar ca urmare a scăderii traficului instituţia mai are bani în conturi pentru a supravieţui doar până pe 1 iulie.

„Noi am funcţionat ca o societate comercială pe acţiuni pe principii economice şi, neavând venituri, începând din 20 martie, cu 98% s-au redus veniturile, este evident că este o situaţie dezastruoasă. Traficul a scăzut undeva la 99%”, a declarat Dan Idolu, directorul Aeroportului Internaţional „Traian Vuia” din Timişoara.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO