Auto

Din ce în ce mai verde cu bani europeni: Primăria din Dej a cumpărat 20 de autobuze electrice pentru transport în comun. Clujul are acum trei oraşe cu transport ecologic

Din ce în ce mai verde cu bani europeni: Primăria din...

Autor: Vasile Magradean

26.05.2020, 13:12 321

Primăria Dej cumpără 20 de autobuze electrice din fonduri europene şi devine al treilea din judeţul Cluj cu transport ecologic, după Cluj-Napoca şi Turda.

Primarul Costan Morar a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX că primele autobuze au fost, deja, livrate, şi vor urma probele tehnice şi procedurile de punere în circulaţie.

Livrarea este estimată de către furnizori a se încheia la finele lunii august 2020.

„Achiziţia autobuzelor a fost posibilă prin accesarea de fonduri europene nerambursabile prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, parte a proiectelor care alcătuiesc Planul de Mobilitate Urbană a municipiului Dej. Dejul are în implementare 6 astfel de proiecte cu o valoarea totală de peste 40 milioane de euro”, a spus Morar.

Potrivit acestuia, implementarea celor şase proiecte de mobilitate urbană înseamnă transformarea Dejului dintr-un oraş poluant într-un oraş cu o calitate mai bună a vieţii.

Autobuzele electrice livrate la Dej sunt produse în Turcia, în colaborare cu BMW, iar garanţia acestora este de doi ani sau 200.000 km.

Valoarea celor 20 de autobuze este de aproape 6,5 milioane de euro fără TVA.

De asemenea, la Dej se derulează şi lucrările de construire a noii autobaze a companiei de transport local, Transurb, în cadrul căreia se amenajează spaţiile adecvate pentru staţiile de încărcare necesare autobuzelor autobuze electrice şi pentru sistemul de management inteligent al traficului şi supraveghere video.

Proiectul prevede şi modernizarea staţiile de autobuz din oraş şi amenajarea staţiilor de încărcare pe traseele de transport în comun pentru autobuzele electrice.

Dejul este al treilea municipiu din judeţul Cluj care oferă locuitorilor un transport ecologic, după Cluj-Napoca şi Turda.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO