Auto

Directorul general al Tarom a demisionat, dar Consiliul de administraţie rămâne pe poziţii. Cine sunt administratorii Tarom: un tânăr de 33 de ani din Giurgiu, un fost agent de vânzări şi un grup de angajaţi „născuţi“ consilieri

Eugen Davidoiu,

50 de ani, cel care ocupa funcţia de director general al Tarom din februarie şi sub conducerea căruia Tarom a avut pierderi record de 104 mil. lei în semestrul I faţă de 28 mil. lei în perioada similară a anului trecut, şi-a dat demisia ca urmare a disputelor apărute între premierul Mihai Tudose şi Răzvan Cuc, ministrul transporturilor, pe fondul rezultatului negativ obţinut de transportator.

Eugen Davidoiu, 50 de ani, cel care ocupa funcţia de director general al Tarom din februarie şi sub conducerea căruia Tarom a avut pierderi record de 104 mil. lei în semestrul I faţă de 28 mil. lei în perioada similară a anului trecut, şi-a dat demisia ca urmare a disputelor apărute între premierul Mihai Tudose şi Răzvan Cuc, ministrul transporturilor, pe fondul rezultatului negativ obţinut de transportator.

Autor: Mirabela Tiron

22.08.2017, 00:08 4709

♦ Niciunul din cei şapte membri ai consiliului de administraţie (CA) al companiei aeriene Tarom nu are experienţă în conducerea unei companii aeriene şi nici studii în domeniu ♦ Numirile în board au fost făcute doar pe criterii politice şi nu pe criterii de performanţă.

Ieri, Eugen Davidoiu, 50 de ani, cel care ocupa funcţia de director general al Tarom din februarie şi sub conducerea căruia Tarom a avut pier­deri record de 104 mil. lei în se­mestrul I faţă de 28 mil. lei în perioada similară a anului trecut, şi-a dat demisia ca urmare a disputelor apărute între premierul Mihai Tudose şi Răzvan Cuc, ministrul transporturilor, pe fondul rezultatului negativ obţinut de transportator.

Consiliul de Administraţie sub care Tarom a obţinut rezultatul dezastruos a rămas însă neschimbat. Niciunul dintre administratori, la fel ca şi directorul general, nu a mai lucrat anterior într-o companie aeriană . 

În timp ce în cadrul companiei aeriene a Poloniei, LOT, care zboară pe profit, în consiliul de administraţie sunt absolvenţi de Cambridge sau Oxford, executivi cu experienţă profesională internaţională, la  Tarom sunt tineri absolvenţi de facultăţi private, care au lucrat în firme cu un singur angajat din Giurgiu.

De exemplu, Răzvan Alexandru Marica, 33 de ani, din comuna Bolintin-Deal, judeţul Giurgiu, membru în CA-ul Tarom, este absolvent al Universităţii Spiru Haret din Bucureşti şi a lucrat doar din 2015 ca “funcţionar administrativ” la firma Samby Impex (construcţii civile) din Giurgiu, companie cu afaceri de 2,9 milioane de lei anul trecut şi cu un singur angajat.  Un alt membru din CA care nu are experienţă în domeniul aviatic este Alina Georgeta Velicu, tot din Giurgiu, care a lucrat doar în cadrul companiei Universal 2002, ca agent vânzări sau director de magazin. Ea este absolventă a Academiei de Studii Economice, Facultatea de Finanţe-Bănci.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO