Auto

Directorul Metrorex spune că lucrările pe magistrala M5 pot fi finalizate în toamnă: Dacă instanţa nu se va pronunţa la timp, linia nu va intra în exploatare în acest an

Directorul Metrorex spune că lucrările pe magistrala M5...

Autor: Dorin Oancea, Mediafax

18.02.2019, 17:26 256

Lucrările la magistrala 5 a metroului ar putea fi finalizate în toamna acestui an, dar intrarea în exploatare va fi posibilă doar în cazul în care instanţa va judeca în regim de urgenţă contestaţiile privind lucrările la sistemul de automatizare, a declarat directorul Metrorex Dumitru Şodolescu. 

Directorul, aflat într-o vizită pe şantier, a precizat că există banii necesari terminării lucrărilor – peste 400 de milioane de lei – dar că executarea sistemului de semnalizare face obiectul unei contestaţii în instanţă. Instalarea sistemului de automatizare ar trebui făcută în nouă luni, dar termenul poate fi redus la şase luni, în cazul în care se lucrează în trei schimburi. Dar, dacă instanţa nu se va pronunţa la timp, linia nu va intra în exploatare în acest an.

Conform lui Şodolescu, părţile de intrastructură şi de rulare sunt realizate în proporţie de peste 99%, iar finisajele spre 70%. Staţiile Romancierilor, Orizont şi Favorit sunt finalizate în totalitate, iar la staţia Râul Doamnei mai este de lucru la o cale de accs care nu a putut fi temrinată iarna.

Lucrările la M5 trebuiau finalizate în 2015, dar au apărut întârzieri din cauza avizelor, a finanţării sau diversemprobleme legate de construcţie.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO