Auto

Divizia de business a Uber care dezvoltă vehicule autonome a fost evaluată la 7,25 miliarde dolari

Divizia de business a Uber care dezvoltă vehicule...

Autor: Raluca Nicolae

19.04.2019, 14:45 191

Divizia de vehicule autonome a companiei Uber a strâns un miliard de dolari de la un consorţiu de investitori, inclusiv din partea SoftBank Group Corp, suma oferind companiei un impuls, înainte de listarea la bursă, transmite vineri Reuters.

Compania Uber Inc a declarat că Advanced Technologies Group, care lucrează la dezvoltarea tehnologiei autonome de conducere, a fost evaluată la 7,25 miliarde de dolari. SoftBank va investi 333 de milioane de dolari, în timp ce Toyota Motor Corp şi furnizorul de piese auto Denso Corp vor investi în total 667 de milioane de dolari.

De asemenea, Uber a declarat că Toyota va investi încă de 300 de milioane de dolari în următorii trei ani pentru a contribui la acoperirea costurilor de construcţie a vehiculelor comerciale autonome. CEO-ul Uber Dara Khosrowshahi a declarat că finanţarea "va ajuta la menţinerea poziţiei lui Uber în fruntea" unei industrii de transport în transformare.

Această finanţare permite companiei Uber să transfere unele dintre costurile substanţiale ale dezvoltării vehiculelor autonome către investitorii externi. Acest lucru ar putea atenua îngrijorările celor de pe Wall Street cu privire la cheltuielile lui Uber pentru vehiculele autonome, care au depăşit 1,07 miliarde de dolari de la începerea programului în 2016.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO