Auto

Două trenuri s-au ciocnit frontal miercuri la Ploieşti. 11 persoane au fost rănite

Două trenuri s-au ciocnit frontal miercuri la Ploieşti....

Autor: Răzvan Botea

19.12.2019, 00:05 327

Două trenuri s-au ciocnit miercuri în apropierea gării Triaj din Ploieşti. În urma accidentului au rezultat 11 victime, toate conştiente. Zece dintre ele au fost transportate la spital cu ambulanţa şi o persoană cu mai multe traumatisme a fost preluată de elicopterul SMURD, potrivit informaţiilor ISU Prahova. Şeful DSU Raed Arafat a declarat că în urma accidentului din Prahova primele informaţii arată că victimele sunt rănite uşor.

„Acum se evaluează, dar aşa cum am primele informaţii, nu cred că va creşte în sensul în care să avem pacienţi răniţi grav sau în stare critică. Sper să nu ajungem acolo. Intervenţia este în dinamică, dar din primele informaţii pe care le avem, se pare că acestea nu sunt rănite grav. Normal că aceste informaţii pot să se schimbe“, a declarat şeful DSU, citat de Mediafax. Potrivit ISU Prahova, un număr de 37 de persoane, dintre care trei copii, au fost evaluate medical la faţa locului, însă nu au avut nevoie de transport la spital.

La locul accidentului au fost trimise două echipaje de descarcerare, două autospeciale de stingere a focului, patru ambulanţe SMURD, o terapie intensivă mobilă şi o autospecială de transport personal şi victime multiple, potrivit ISU Prahova. Echipa CBRN (echipaj de cercetare chimică, biologică, radiologică şi nucleară) a fost trimisă la faţa locului, pentru că nu se cunoştea natura încărcăturii trenului de marfă. Accidentul feroviar a avut loc în Gara Triaj, unde un tren mărfar care ar fi depăşit semnalul de oprire a intrat în coliziune cu un tren personal care circula pe ruta Ploieşti Sud - Bucureşti. CFR a anunţat că o comisie de specialitate va ancheta acest accident şi va stabili cauzele exacte care au condus la producerea acestuia. Traficul feroviar a fost îngreunat în zonă, CFR luând decizia ca trenurile care circulă pe ruta Bucureşti - Ploieşti Triaj să circule deviat pe ruta ocolitoare Brazi - Ploieşti Vest - Ploieşti Sud. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO