Auto

DP World, unul dintre cei mai mari operatori portuari din lume, anunţă reînnoirea contractului de concesiune cu Administraţia Porturilor Marine Constanţa

DP World, unul dintre cei mai mari operatori portuari din...

Autor: Răzvan Botea

03.02.2019, 17:40 625

Contractul de concesiune al operatorului portuar DP World cu Administraţia Porturilor Constanţa, semnat iniţial în 2003, a fost reînnoit vineri până în anul 2049, potrivit unui anunţ al companiei.

„Extinderea prezentului contract creează premisele ca DP World să menţină, opereze şi să continue să dezvolte terminalul de containere din portul Constanţa Sud. Terminalul deserveşte atât piaţa locală şi teritoriul învecinat cu ramificaţii către Europa Centrală, cât şi Ucraina, Rusia, Bulgaria, Georgia si Moldova, prin conexiuni directe cu nave tip feeder. Poziţia geografică s-a dovedit a fi una ideală ca centru de tranzit pentru mărfurile din regiunea extinsă a Mării Negre”, se arată în comunicatul companiei.

DP World Constanţa oferă importatorilor şi exportatorilor din Europa Centrala acces către piaţa asiatică, în contrast cu rutele tradiţionale Nord-Europene, prin evitarea nodurilor intermodale congestionate din vestul Europei. Pentru promovarea acestei rute, operatorul portuar dezvoltă o reţea intermodală dinspre portul Constanta. Capacitatea curentă a terminalului este de 1 mil. TEU, cu potenţial de extindere.

DP World, companie din Dubai, este unul dintre cei mai mari operatori portuari din lume şi operatorul Terminalului de containere Constanţa Sud, cel mai mare terminal din zona Mării Negre.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO